Over mij

Wie ik ben, ik ben Elidoor, gelukkig getrouwd, moeder van twee geweldige kinderen. Daarnaast ben ik gastouder en psychosociaal beeldend coach.

Om met het ritme van mijn kinderen mee te kunnen leven en te ontwikkelen besloot ik 10 jaar geleden om gastouder te worden. Ik vind het heerlijk om met deze kadans mee te bewegen en zo ook meer kinderen in de opvoeding mee te nemen. 

Om kinderen vrij te laten werken, geef ik ruimte aan een beetje chaos, om zo het creatieve proces in gang te zetten. Iedereen heeft daarin zijn eigen grenzen, maar het is goed om daar eens naar te kijken. Is het alleen een angst om controle te verliezen en te moeten opruimen? Je kan situaties creĆ«ren waarin een bepaalde mate van chaos hanteerbaar is. Opruimen achteraf is net zoals bij een verbouwing. Maar dat is het waard als je kinderen ziet die niet meer willen stoppen en verdiept zijn. Dan ben je van chaos naar flow gekomen.

Dat is waar ik het voor doe! Ik geniet van alle kinderen die door doen en onderzoeken in een flow terecht komen. Dit zijn 'wow-momenten'. Het kind vergeet de wereld om zich heen en er ontstaat verwondering en blijdschap.  En dan zul je misschien denken dat kinderen die 0 of 1 jaar zijn niet in zulke staat terecht komen. Nou dan heb je het mis. Ook al zijn kinderen nog zo jong. Zelf ontdekken en onderzoeken zorgt ervoor dat het kind op kan gaan in de fascinatie van het spel. Het zijn magische momenten waarop ze tot hun eigen verbazing iets verrassends tegenkomen: wow! 

Wow betekend opwinding, een plezierige ontdekking, een verrassing. 

 Opleidingen: 

  • Vrije Academie het Pad. Psychosociaal Therapeut Beeldend (in opleiding)
  • Psychosociaal beeldend coach
  • ACT4Kids therapie
  • Applicatiecursus Antroposofie Pedagogie
  • Academie voor ouders (Rudolf Steiner College) 
  • EHBO voor kinderen
  • Piet Zwart Instituut - Master of Fine Arts 
  • Kunstacademie - St.Joost
  • MDGO-VZ