Kom jij vandaag?

  • Onderzoeken
  • ervaren
  • spelen
  • creeeren

Voor kinderen van 4 tot 11 jaar staat vanaf 23 augustus 2024 op woensdagmiddag de deur open om heerlijk vrij creatief aan de slag te gaan. 

Potloodkrabbels op een stuk papier zijn sporen die bewust en onbewust ontstaan. Op een gegeven moment heeft het kind door dat het zelf de veroorzaker is van dat gemaakte spoor. Het is belangrijk dat het de kans krijgt zijn eigen sporen te  maken - die streep op het papier heb ik gemaakt. Door eroverheen te krassen, of er verf overheen te smeren, kan ik het laten verdwijnen. Ik teken, dus ik besta! (Begrijpen met je handen. Sabine Plamper & Annet Weterings)

Creatief bezig zijn vind ik belangrijk. Voor het kind in het bijzonder, het zorgt voor eigen ontdekkingen, wow momenten, waar kinderen veel van leren.

Ik laat kinderen vrij in hun creatieviteit en materiaal keuze. Er is geen voorop gezet plan. Ze mogen experimenteren en ervaringen opdoen. Materiaal onderzoek is een manier om de wereld te begrijpen. Door te experimenteren doen kinderen nieuwe ervaringen op die ze toevoegen aan hun leerproces. 

Mijn houding is een kind zonder oordeel te begeleiden, maar wel oprecht geinteresseerd zijn in hoe het kind de wereld ziet.