Kinderopvang

De Kleine beer staat voor liefdevol Gastouderschap. Ik kijk wat het kind nodig heeft en speel daar op in. Ik geef ze de kans om dingen uit te proberen, fantasie te laten stromen en samenspel te laten groeien. 

Als een kind wil tekenen of schilderen, dan kan dat. Het tekenmateriaal staat altijd klaar. Als een kind met deeg wil kneden kan dat. Weer of geen weer, we gaan naar buiten en er mag altijd naar hartenlust gekliederd worden met water en zand.

De dag heeft een vast ritme rondom spelen, zingen, eten en slapen, wat de kinderen een gevoel van herkenning en veiligheid geeft. 

Mijn intentie is om jonge kinderen te zien zoals ze zijn. Ze te helpen omgaan met hun innerlijke wereld door de ervaringen die ze opdoen, in verbondenheid met zichzelf en met hun buitenwereld. Dat geeft ze een basis waar ze hun hele leven profijt en plezier aan zullen beleven. En waarmee ze zich kunnen ontwikkelen tot een evenwichtige volwassene met een positief zelfbeeld.

De kinderen krijgen biologische maaltijden, zonder toegevoegde suikers.

Als je bij De Kleine Beer wilt komen spelen, heb ik een aantal wensen;

  • Eigen slaapzakje meenemen
  • Slof sokjes meenemen
  • Eigen Knuffel meenemen
  • Evt speen meenemen
  • Reserve kleding
  • Regenbroek/pak en laarsjes meenemen i.o.

Bij binnenkomst tussen 07.30 en 09.00 uur graag de schoenen uit, óók de ouders.

Bij ziek zijn is het wenselijk dat de kinderen thuis blijven, dat is voor kinderen echt het beste. Als dit niet kan kijken we samen hoe we elkaar tegemoet kunnen komen. Bij koorts vanaf 38+ gr én besmettelijke huid en/of aandoeningen kan ik het kindje niet opvangen. Daarnaast bij overige, hangerige “onschuldige aanverwanten” zijn ze welkom met de intentie dat je je kindje eerder ophaalt. Kinderen met diarree graag thuis houden om zo besmetting voor alle andere gezinnen en mijzelf te voorkomen. Kinderen waar diarree geconstateerd wordt dienen opgehaald te worden. Ik ben géén voorstander voor het geven van paracetamol omdat het de hoge koorts alleen “tijdelijk” dempt, daarna is er meer kans op een piek aan verhoging die ook wel kan overgaan in een koortsstuip.

Voor de kindjes is één dag per week komen spelen lastig, dat weet ik uit ervaring. Iedere keer na een week moeten de kindjes weer een beetje “opnieuw” wennen en komen ze niet lekker in ons ritme. Daarom kan 1 dag opvang alleen bij grote uitzondering en als opstap naar meer dagen per week. Twee keer per week spelen is al meer gewoon en dan ontstaat er makkelijker een zekere “regelmaat” en gewendheid.